Feminitatea care fascineaza – (3)

Dupa o absenta destul de lunga revin cu continuarea seriei de articole preluate de pe blogul Irinei. Iata partea a treia:

indexul lectiilor in lb. engleza

Lectia 1
Lectia 2

Lectia 3

Nevoia fundamentala a unui barbat este ca sotia sa-l accepte si sa nu incerce sa-l schimbe. Ce inseamna acceptarea? inseamna sa iti iei sotul asa cum este el. Iti dai seama ca ar trebui si probabil ar putea sa se schimbe si sa fie mult mai bun decat este, dar asta e in totalitate responsabilitatea lui. Accepta ca are slabiciuni(ca si tine), si are dreptul la propriile idei. Nu iti imagina ca ar fi perfect, pentru ca nu este. Fii constienta ca este un om cu calitati, dar si cu defecte. Poate avea defecte pe care trebuie sa le accepti in ceea ce priveste obiceiurile personale, modul in care isi petrece timpul, indatoriri, comportament social, vise si dorinte, caliatile masculine, finante, relatia cu copiii si convingeri religioase.

Cum reactionezi la defectele sotului?Il accepti si te gandesti la partea lui buna, sau incerci sa-l schimbi? Daca incerci sa-l schimbi de ce o faci? Exista doar doua motive- pentru binele tau, sau pentru binele lui. Te gandesti ca vei fi fericita si implinita daca sotul tau se va schimba? Sau te gandesti ca va avea mai multe reusite, fericire si implinire daca s-ar schimba?

Sunt cateva motive pentru care incercarea de a-l schimba nu functioneaza :

1. Creeaza tensiuni intre voi. Poti sa ai cele mai bune intentii, dar indiferent de cat de atent iti alegi cuvintele el nu reactioneaza asa cum te-ai astepta. El poate sa se simta ranit, si va reactiona cu resentimente si rezistenta. El se asteapta ca tu sa fi limanul sau linistit. Vazand ca nu atinge standardele tale se va simti nesigur.

2.Il va raci fata de tine. Incercarea de a-l schimba poate sa slabeasca sentimentele lui pentru tine. Amestecul si sugestiile tale il pot determina sa te respinga. In unele cazuri dragostea poate fi distrusa.

3. Il va revolta. Presandu-l sa se schimbe il vei face doar sa se opuna, chiar daca stie si vede ca ai dreptate. Stima de sine e mai iportanta pentru el decat schimbarea pe care doresti s-o determini.

Desigur, poti ajuta un barbat sa se schimbe. In primul rand trebuie sa-i dai libertatea de a fi el insusi. Va fi mult mai receptiv la idei noi. Il va motiva sa devina un barbat mai bun.

Miezul multor incercari de a ne schimba sotii este pacatul mandriei. Avand o atitudine de superioritate vei ajunge sa te simti nefericita si neimplinita. Asta te va determina sa fi critica cu el si sa-l judeci. Trebuie sa constientizezi ca si tu ai defecte. Cheia acceptarii este smerenia.

Desigur, sunt cazuri cand trebuie sa incerci sa schimbi un barbat- atunci cand el este abuziv cu tine sau cu copiii (este alcoolic, violent, etc.).

Acceptarea nu este usoara, dar merita efortul.Este un principiu fundamental si nu vei reusi fara el.

Regulile acceptarii

1.Scapa de atitudinea de superioritate.

2.Accepta ca are calitati si defecte.

3.Da-i libertatea de a fi el insusi.

4. Nu incerca sa-l „imbunatatesti”.

5. Nu folosi alti barbati(inclusiv din propria familie) ca exemple.

6.Priveste la partea lui buna.

7.Verbalizeaza acceptarea.

Tema de acasa
Povesti de succes

Sursa: Dulce casa…: Feminitatea care fascineaza (3)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s