Lansare oficială a blogului Slujirea preotesei

Pentru a deveni preot, viitorul slujitor al altarului trece printr-o şcoală care îl pregăteşte în acest sens. Nu există însă o şcoală pentru soţia preotului, deşi a fi preoteasă nu este doar un statut social, ci o misiune care cere foarte multă responsabilitate.

Blogul „Slujirea preotesei” a fost creat, cu binecuvântarea duhovnicilor noştri, pentru:

 • a ieşi în întâmpinarea celor care vor să ştie ce responsabilitate îşi asumă atunci când se căsătoresc cu un absolvent de teologie şi caută aceste informaţii în lumea învolburată a internetului;
 • dar şi pentru cei care nu ştiu de ce criterii ar trebui să ţină seama atunci când îşi caută o soţie care să le devină sprijin în viitoarea slujire preoţească;
 • şi, nu în ultimul rând, celor care sunt deja preotese şi vor să înainteze cu dăruire pe această cale a slujirii de care nu suntem vrednice, dar ne-a învrednicit Dumnezeu.

Aşa cum spune şi motto-ul blogului, nu este vorba despre un blog exclusivist. Preoteasa nu trebuie să fie cu nimic mai mult decât trebuie să fie orice femeie creştină. Ea este responsabilă în faţa Sfintei Treimi atât pentru propria familie, cât şi pentru orice atitudine sau faptă care îi influenţează pe cei care văd în ea fie un model de viaţă creştină, fie un argument pentru a păcătui, dacă noi îl oferim.

Dacă doriţi să ne sprijiniţi fie cu materiale despre acest subiect, fie cu opiniile şi părerile voastre despre ce aşteptaţi de la o preoteasă, vizitaţi „Slujirea preotesei” şi scrieţi-ne la adresa de mail afişată.

Domnul să binecuvânteze acest început şi să îl facă spre folos!

Preoteasa Eufemia

Preoteasa Veronica

Preoteasa Natalia

Un gând despre „Lansare oficială a blogului Slujirea preotesei

 1. Dragi surori intru Hristos,

  Maica Domnului sa va binecuvanteze initiativa de a crea un blog dedicat doamnelor preotese. Personal as opta pt unirea celor doua bloguri-femeia ortodoxa si slujirea preotesei-intr-unul singur, mai „vibrant” (cum spun anglofonii), mai plin de viata si mai ancorat in actualitate. In felul acesta cititoarele dvs. nu s-ar simti nici in plus nici in minus cand ar accesa aceste pagini. Mai ales daca autoarele/administr. celor doua bloguri se cunosc si colaboreaza. 🙂
  As vrea sa va propun si eu cateva sectiuni sau subiecte de discutie:
  a) sotia crestina; b) mama crestina; c) femeia crestina la locul de munca/in societate; d) studenta crestina; e) chipuri de preotese; f) chipuri de monahii, s.a. Pentru ca fiecare dintre noi am dori poate sa ne recunoastem intr-una sau doua categorii mai precise (desi ele nu se exclud reciproc), aceasta fara sa ne impiedice sa tragem cu ochiul la alte teme… sa le numim adiacente sau complementare. De exemplu, sunt sotie si profesez, insa le admir pe mamele si monahiile crestine. Si poate aspir sa devin mama. Sau preoteasa.
  De asemenea, cred ca ar fi potrivit sa scrieti cateva articole si sa publicati diferite materiale cu privirea la activitatea jertfelnica a sfintelor femei mironosite, mai ales ca se apropie Postul Sf Pasti, dar si datorita faptului ca ele pot fi citate oricand ca model pt noi, doamnele si domnisoarele din era postomderna. In fine se poate lua in considerare posibilitatea de aborda viata si pildele oferite de femeile drepte din Vechiul Testament (sfinte proorocite, sotii de preoti). Si cred ca ar fi potrivita o sectiune speciala inchinata Maicii Domnului care asa cuprinda aspecte cu privire la viata, minuni, icoane, rugaciuni, ajutorul Maicii Domnului. Bunaoara o prietena de-a mea dorea la un moment dat sa stie daca exista un acatist anume pt femeia insarcinata. I-am recomandat Acatistul Sf Acoperamant si sper ca am procedat bine.
  Cred ca pana la urma modul de prezentare si organizare a postarilor are o mare insemnatate, precum si identificarea nuantata a publicului cititor (targetul). Fie ca Maica Domnului sa va sprijine cu prisosinta pt straduintele dvs.
  PS. Va rog daca se poate sa nu publicati acest comentariu ci sa-l luati in considerare mai mult in „bucataria” interna a blogului dvs. Initial am vrut sa va trimit acest mesaj ca email dar nu am gasit adresa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s