Tort de post cu cremă de cafea

Pentru că se apropie praznicul Bunei Vestiri, m-am gândit să vă împărtășesc o rețetă de tort de post cu o cremă mai puțin grasă decât variantele clasice de cremă cu margarină.

Blat:

  • 200 g făină
  • 200 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 pachețel cu zahăr vanilat

Se întind 3 foi care se coc separat în tava de tort tapetată cu hârtie de copt.

Cremă de gris:

  • 0,5 l apă
  • 100-150 g zahăr
  • 100 g margarină
  • 50 g gris
  • 3 linguri cafea
  • esență de rom
  • 100 g gem acrișor

Se face cafeaua apoi se strecoara. Se amestecă cu restul de apă și cu zahărul apoi se fierbe. Când dă în clocot se adaugă grisul în ploaie și se lasă să clocoteasca 4-5 min. amestecând continuu.

Se lasa la răcit, apoi când este călduț se pune esența de rom și se toarnă peste margarina alifiată și se omogenizează (dacă se taie crema, puteți să mai preparați puțin gris fiert și să-l adăugați).

Se umplu foile și laterala tortului cu crema de cafea, iar deasupra se pune gemul.

Nota: crema se poate face si cu zeamă lamaie în loc de cafea (dar pentru o altă rețetă de blat).

Nu am nici o fotografie cu acest tort, însă fotografia de mai sus surprinde destul de bine cum ar trebui să arate.

Alte torturi de post:

Tort de post cu crema din lapte de cocos

Tort de post cu crema de banane

Tort de post cu nucă, afine şi ciocolată

Tort de post Mocca (cu ness/cafea instant)

Tort de post cu ciocolată

11 gânduri despre „Tort de post cu cremă de cafea

  1. Mi-am inchipuit eu ca ies ca un biscuite,dar as vrea sa stiu daca foaia se inmoaie odata acoperita de crema si dupa ce a stat putin la rece,nu?

    Apreciază

  2. Super! Dar daca,asa…la urgenta, nu mai am margarina in casa…ai vreo solutie? mi-ar parea rau sa inghit in sec pana vineri!

    Apreciază

Lasă un comentariu