Tort de post cu crema de banane

Săptămâna trecută am găsit pe internet o rețetă de tort de post cu cremă de banane pe care am încercat-o sâmbătă. Cum rezultatul a fost peste așteptări, m-am gândit să v-o împărtășesc:

Blat:

  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar apă minerală
  • 1 și jumătate pahar faină
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingură gem
  • 1 lingură nucă macinată
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură pesmet
  • esență de rom
  • 1 pliculeț praf de copt

Se amestecă toate ingredientele și se împarte compoziția în două. Se coc două foi în tava rotundă. Timp de coacere: 20 min. la 180°C.

Crema:

  • 2 banane
  • 1 lămâie
  • 1/2 pachet margarină (pentru copt)
  • 1/2 cană zahăr (pudră)
  • 4 banane (pentru ornat)

Se pasează cele două banane, se amestecă cu coaja rasă și cu zeama de la lămâie, cu margarine alifiată și zahărul. Se omogenizează compoziția, apoi se dă la rece 10 minute. Dacă după cele 10 minute vi se pare prea lichidă, se poate amesteca cu puțin gris fiert cu apă.

Când s-au răcit, foile se umplu și se acoperă cu crema de banane. Se ornează apoi cu felii de banană.

Iată cum mi-a ieșit mie:

Alte torturi de post:

Tort de post cu crema din lapte de cocos

Tort de post cu crema de cafea

Tort de post cu nucă, afine şi ciocolată

6 thoughts on “Tort de post cu crema de banane

  1. Pingback: Tort de post cu crema din lapte de cocos | Femeia Ortodoxa

  2. Pingback: Tort de post cu cremă de cafea | Femeia Ortodoxa

  3. Pingback: Tort de post cu nucă, afine şi ciocolată | Femeia Ortodoxa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s