Rugăciunea pentru duhovnic înainte de spovedanie

Ca urmare a unui comentariu primit la articolul „Rugaciune pentru cautarea unui duhovnic”, m-am hotărât să reproduc mai jos două fragmente din cartea „Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor” scrisă de Protos. Ioachim Pârvulescu. Vă doresc lectură cu folos!

„Chiar dacă nu avem un duhovnic iscusit de ne vom ruga, vom afla adevărul

Nu toți oamenii au posibilitatea de a întâlni mari duhovnici sau, mai mult, de a se spovedi la ei. Însă totul depinde de penitent. Dacă avem o mare nelămurire în viață, nu știm ce să facem, nu avem pe cine să întrebăm, atunci trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu din toată inima noastră și să zicem: „Doamne, pune cuvânt în gura duhovnicului meu pentru a-mi spune ce să fac”. Și așa, dacă ne rugăm din toată inima, datorită credinței noastre, Dumnezeu ne poate spune lucruri mari și prin gura unui păcătos de duhivnic.

Atunci când suntem în genunchi înaintea duhovnicului la Spovedanie să ne închipuim că suntem înaintea lui Dumnezeu și să ne dăruim total, să ne imaginăm că Dumnezeu este prezent de față, vede și aude tot.

Deci foarte mult face rugăciunea dianinte de Spovedanie pentru ca aceasta să aibă un efect binefăcător.

Trebuie să ne rugăm pentru duhovnic înainte de Spovedanie

De preferat este ca duhovnicul să fie bun. Dacă nu-l putem găsi bun, să ne spovedim la el așa cum este!

Însă atunci când te spovedești, să te rogi înaintea lui Dumnezeu ca să pună în gura și în mintea duhovnicului răspunsul la ceea ce te frământă.

Deci rugăciunea acesta pentru duhovnic, înainte de Spovedanie, este foarte importantă. Nu trebuie să aștepți un răspuns sau un sfat de la duhovnic și să stai cu mâinile în șold, ci trebuie, în primul rând, să-l ajuți pentru a te putea ajuta. Să te rogi zicând: „Doamne pune în mintea și în gura duhovnicului meu răspunsul care îmi este de folos”.

Dacă ai ceva de întrebat pe duhovnic, întâi să te rogi lui Dumnezeu să-i pună în minte răspunsul. Dacă nu te rogi, poți primi un răspuns mai mult omenesc. Acel răspuns obiectiv, divin și folositor vine doar datorită stării sufletești a penitentului.”

Un gând despre „Rugăciunea pentru duhovnic înainte de spovedanie

  1. Cata dreptate ai,Dumnezeu sa te binecuvinteze ca ai spus aceste cuvinte care-ti merg la inima.Toti vor duhovnici vazatori cu duhul, toti asteapta minuni dar nu se mai merge pe „credinta ta te-a mantuit femeie”.Dumnezeu sa ne ajute.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s