Brioşe de post cu piure de fructe

image

Pentru că a început Postul Mare,vreau să vă împărtăşesc o rețetă de brioşe de post care a avut mereu mare succes atât la copii cât şi la cei mai mari. Dintr-o porție ies 12 brioşe pufoase şi foarte aromate. De data aceasta eu le-am făcut cu căpşuni congelate, dar am incercat mai demult cu afine şi cu vişine şi au ieşit la fel de bune. Un alt avantaj este că în 30 min. le aveți deja aburinde pe masă.

Ingrediente:

– 1 + 3/4 căni făină grâu

– 3/4 cană zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– vanilie -1/2 cană ulei

– 1 lingură zeamă de lămâie

– 1 cană fructe pasate (proaspete sau congelate)

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 grade Celsius (cam treapta 3 dacă e pe gaz).

Într-un castron se amestecă ingredientele uscate, iar în altul cele lichide împreuna cu fructele pasate la blender.

Ingredientele uscate se toarnă peste cele lichide şi se amestecă cu o spatulă până când se încorporează (dar compoziția nu este chiar omogenă, ci mai are cocoloaşe).

Formele de brioşe se tapetează cu hârtiuțe speciale şi se umplu pe 3/4 cu compoziție.

Brioşele se coc cam 22 minute, până sunt ferme deasupra.

Vă doresc un post cu folos!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s