Tort de post Mocca (cu crema de ness/cafea instant)

20180311_1911521513508896.jpg

Dacă până acum v-am împărtăşit câteva rețete de post culese de mine sau puțin adaptate, de această dată mi-am luat inima în dinți şi am încercat să „inventez” o rețetă de tort de post care să fie pe gustul tuturor celor din familie, dat fiind că până acum nu găsisem o rețetă universal agreată.

Am încercat deci să obțin un tort cu blat pufos cu nucă şi cacao şi cremă densă de ciocolată cu cafea, iar rezultatul a fost cu adevărat mult peste aşteptări. Nu doar că nu a rămas tort în farfurii, dar au fost solicitate şi porții suplimentare. Cred că am o nouă rețetă favorită pentru perioadele de post!

Acum, să nu mă înțelegeți greşit, nu fac torturi şi prăjituri zilnic în post, dar o parte din membrii familiei îşi serbează zilele de naştere mereu în timpul posturilor şi mai ales pentru cei mici a fost nevoie de o soluție de compromis – un tort care să fie şi bun şi de post. Mamele stiu de ce… 😉

20180310_151446-576762800.jpg

Iată şi rețeta:

Blat:

– 450 ml apă (minerală, dacă aveți)

– 1 linguriță oțet

– 350 g făină de grâu

– 100 g nucă măcinată (dacă nu aveți, merge înlocuită cu făină sau fulgi de cocos)

– 350-400 g zahăr

– 3 linguri cacao

– 1 plic praf de copt (10g)

– 1 + 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/2 linguriță sare

– 1/2 cană ulei

– opțional: 2-3 linguri dulceață de cireşe sau vişine

Cremă:

– 200 g ciocolată de post

– 2 conserve lapte de cocos (2 x 400 ml) ținute măcar vreo 6 ore la frigider

– 1-2 linguri cafea instant (după gustul fiecăruia)

– 1 linguriță scorțișoară măcinată (ideea e de la un tort cu cafea de frupt)

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.

Se amestecă într-un castron făina, cacaoa, nuca, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.

Se adaugă apa amestecată cu oțetul, apoi uleiul şi dulceața şi se omogenizează.

Din compoziția obținută se coc separat trei foi în tava tapetată cu hârtie de copt şi puțină făină (cam 20 minute, până nu se mai prinde de scobitoare).

Cât timp se coc foile se pregăteşte crema.

Într-o cratiță se pun conținutul solid dintr-o cutie de lapte de cocos, ciocolata mărunțită, cafeaua şi scorțişoara.

Se amestecă totul cu un tel pe foc mic, până se obține o cremă omogenă.

Se închide focul şi se adaugă şi conținutul solid din cea de-a doua cutie de lapte de cocos şi se omogenizează bine.

Se dă crema la frigider până se îngroaşă bine, apoi se scoate şi se mixează cam 2-3 minute la viteză mare.

Se mai lasă 10 minute la frigider apoi se umplu foile şi se decorează tortul.

Pentru a se pătrunde mai bine aromele şi pentru a se mai întări puțin crema este mai bine să mai lăsăm şi tortul la rece cel puțin o jumătate de oră.

Sper să vă placă!

20180311_191059-1178515416.jpg

Post binecuvântat în continuare!

[UPDATE]

Este oficial: aceasta este noua mea rețetă preferată de tort de post (şi prăjitură de post)!!!

Pentru că a avut un succes atât de mare prima dată când l-am făcut, iată că l-am făcut din nou drept cadou şi pentru a mulțumi şi micii amatori de dulciuri de acasă am mai făcut încă o jumătate de porție sub formă de prăjitură. Rețeta s-a confirmat, rezultatul fiimd la fel de bun. Să ştiți că rivalizează cu orice tort de dulce fără probleme.

De această dată am facut şi fotografii în timpul preparării pe care să vi le arăt.

Iată tortul:

20180317_2219212141454650.jpg

20180317_2218011931876772.jpg

20180317_221720-534082882.jpg

20180317_221604-1402194531.jpg

20180317_221342-1491168290.jpg

20180317_2213052125727073.jpg

20180317_221453-1522645801.jpg

20180317_2212011174188129.jpg

20180317_221006-1038299060.jpg

20180317_2209261075186713.jpg

20180317_220630764724463.jpg

20180317_2203311900573029.jpg

20180317_220249244035729.jpg

20180317_215427-43829566.jpg

Şi iată prăjitura:

20180317_2209001343386298.jpg

20180317_220830-1559074143.jpg

20180317_220749153151192.jpg

20180317_220154-2097943482.jpg

20180317_220018-1041819602.jpg

Pentru cei care preferă crema de ciocolată simplă, găsiți o rețetă de post aici.

Alte rețete de torturi de post găsiți mai jos:

Tort de post cu crema de cafea

Tort de post cu crema de banane

Tort de post cu crema din lapte de cocos

Tort de post cu nucă, afine şi ciocolată

Tort de post cu ciocolată

Reclame

6 gânduri despre „Tort de post Mocca (cu crema de ness/cafea instant)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s