Cremă de ciocolată „ganache” de post cu lapte de cocos

Dacă tot sunt la capitolul cu postarea rețetelor pe care le-am mai încercat, dar pe care nu am avut timp să vi le prezint, vreau să vă spun și rețeta mea de bază pentru crema de ciocolată – un fel de ganache cu lapte de cocos și ciocolată de post.

Pentru un tort aveți nevoie de

  • o conservă de lapte de cocos (400ml) ținută câteva ore la frigider
  • cam 400 g ciocolată

Ciocolată sfărâmată și conținutul solid din conserva de lapte de cocos se pun într-o cratiță la foc mic și se amestecă continuu până la obținerea unei creme omogene.

Dăm apoi crema la frigider până se îngroașă, apoi o batem cu mixerul cam 2 minute la viteză mare și o mai lăsăm 10 minute le frigider. După aceasta e perfectă pentru ornat orice tort sau prăjitură.

Bineînțeles, dacă nu vrem un gust prea puternic mai putem reduce din ciocolată sau adăuga conținutul solid de la încă o cutie de lapte de cocos.

De asemenea, ne putem juca cu aromele pentru a obține și alte variante de cremă, cum ar fi crema cu ness (cafea instant) pe care am folosit-o aici.

Spor la gătit și post cu folos în continuare!

P.S.: Mai jos puteți vedea exact ce fel de lapte de cocos am folosit şi cum arată conținutul solid când deschideți conserva.

Reclame

3 gânduri despre „Cremă de ciocolată „ganache” de post cu lapte de cocos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s