Tort de post cu cremă de ciocolată

20180312_0033011107886889.jpg

A venit vremea să vă mai împărtăşesc o rețetă de tort de post pe care am încercat-o în Postul Crăciunului. De această dată e un tort cu cremă de ciocolată și blat de negresă.

Rețeta pentru blat este cea de la clasica negresă de post cu gem pe care o face cam toată lumea (varianta care îmi place mie cel mai mult este cea propusă de Laura Sava), iar crema este un fel de cremă fiartă cu făină.

Din nefericire, singurele fotografii pe care le am cu rezultatul sunt cu sărbătorita lângă tort, aşa că am decupat o imagine care era mai clară.

Sper să vă placă!

Blat:

– 1+1/2 cană zahăr
– 2 căni apă (minerală dacă aveți la îndemână)
– 1 cană ulei
– 8 linguri cu gem (eu prefer textura dată de gemurile de prune sau caise)
– 6 linguri cacao
– 2 mâini nucă de cocos (probabil merge și nucă măcinată, dar nu am testat)
– 2 plicuri praf de copt
– 4 căni făină

Cremă:

– 300-400 g ciocolată de post (depinde cât de puternic doriți să fie gustul de ciocolată)
– 200 ml lapte de soia/migdale (posibil să iasă și cu apă, încă nu am încercat)
– 2-3 linguri făină (în funcție de cât de groasă vreți să fie crema)

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Se amestecă ingredientele uscate (făină, praf de copt, nucă de cocos, cacao, zahăr), apoi se adaugă apa și uleiul, iar la final se încorporează și gemul.

Din compoziția obținută se coc separat 3 foi de tort, în tava tapetată cu hârtie de copt, cam 20-30 minute, până trece testul scobitorii.

Între timp se pun într-o cratiță, la foc mic, ciocolata sfărâmată și laptele de soia și se amestecă continuu până se topește ciocolata și se obține o cremă omogenă. Se adaugă făina în ploaie, amestecând în continuare cu telul pentru a nu face cocoloașe și se fierbe până se îngroașă crema. Se ia apoi de pe foc și se lasă la răcit.

După ce foile s-au răcit, se umplu cu crema de ciocolată, apoi tortul se mai lasă cel puțin jumătate de oră la frigider ca să se așeze bine crema.

Acest tort iese foarte bun şi cu ganache de post, mai ales dacă doriți o cremă mai robustă şi cu gust puternic de ciocolată.

Poftă bună!

Alte rețete de torturi de post găsiți mai jos:

Tort de post cu crema de cafea

Tort de post cu crema de banane

Tort de post cu crema din lapte de cocos

Tort de post cu nucă, afine şi ciocolată

Tort de post cu cremă de ness

Cremă de ciocolată de post

Reclame

5 gânduri despre „Tort de post cu cremă de ciocolată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s