Buna Vestire – de ziua mamelor creștine, o icoană deosebită…

Acum ceva vreme am întâlnit această icoană deosebit de frumoasă reprezentând Buna Vestire, icoană ce mi-a devenit imediat foarte dragă și pe care doresc să v-o fac cunoscută în această zi binecuvântată.

Este o icoană aparținând Școlii Novgorod, datând din prima jumătate a secolului al XII-lea și care se găsește acum la Galeria Tretyakov din Moscova. Cunoscută sub numele de „Buna Vestire de la Ustyug”, icoana se distinge prin faptul că o înfățișează pe Preasfânta Născătoare de  Dumnezeu purtându-L în pântece pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Iată, mai jos, și un detaliu. Ce imagine frumoasă!

Căutând pe Internet, am mai găsit două reproduceri ale acestei icoane pe care vi le împărtășesc cu drag, ca dar de ziua mamelor și femeilor creștine. La mulți ani și post binecuvântat în continuare!

Troparul Bunei Vestiri

“Astăzi este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu al Fecioarei se face si Gavriil harul îl binevestește. Pentru aceasta și noi, împreună cu dânsul, Născătoarei de Dumnezeu să−i cântăm: Bucură−te cea plina de har, Domnul este cu tine!”


Lasă un comentariu